Bilens dag borde vara varje dag.

Den 28 oktober är Bilens Dag. Det borde vi uppmärksamma varje dag.

Det är bilen som gör att vi kan bo i hela Sverige. Det är också bilen som gör det möjligt för städernas utbud med affärer, stormarknader att kunna sälja och köpa varor som ska transporteras hem. Tänker inte på en kaffe man tar i handen på vägen. Lika viktigt att få familjepusslet att fungerar.

Där bilen finns måste även parkeringsplatser finnas. Likaså lastzoner och gator som inte byggs sönder och görs svårframkomligt med flit.

Under förra året 2022 ökade antalet personbilar i trafik med nästan 43 000. Det betyder ca fem miljoner bilar på Sveriges vägar. Utan bilen stannar Sverige ligger mer i det än en gammal slogan.

– 85 procent av svenskarna har tillgång till minst en bil i hushållet.
– 37 procent har två bilar!
– 63 procent av svenskarna skulle ha svårare att sköta sina inköp utan bil.

Bilen gör det möjligt att hela Sverige kan leva och utvecklas. Utöver den vanliga transportbilen och familjebilen finns Entusiastbilen. En del i hela vårt kulturarv tycker jag.

Ingen tyder på att bilen kommer minska i antal – snarare tvärt om. Ut och njut.
Bilens dag. Det borde firas varje dag. 🚗
#Utanbilenstannarsverige#rörinteminparkeringsplats#motorbranschen#bilbranschen#mrfRoyal Swedish Automobile Club – Kungliga Automobil Klubben ( KAK )Pierre KjellinFordonsproffs#bengtssonbilpremiumselection

Bengtsson Bil Premium Selection AB

Kontakta mig