Bengtssonbil Blogg

STJÄRNDUELLEN

Lansering av ny filmserie skapad av Mercedes-Benz klubben Sverige’s redaktör Mats Brunberg.

En filmserie med provkörning och jämförelse mellan olika Mercedes bilar från 60,70,80 och 90 talet. Bilar lånas från Bengtsson Bil Premium Selection´s samling av klassiska bilar. ( www.bengtssonbil.se)

Den första filmen provkörs två modeller från året 1992. Samma märke, samma färg, samma årsmodell, båda med V8,or under huven. Hur är det att köra dessa superlyxbilar idag, 32 år senare.

Testförare i filmerna är rallyaktuella Annie Seel och Mr Mercedes-Benz själv Kenneth Bengtsson som jobbat 50 år för märket. Olika generationer testförare. Bägge med stor bilkunskap som tillsammans och med glimten i ögat tar sig an utmaningen och diskuterar fram till en vinnare.

Film: Mats Brunberg redaktör M B klubben.
ProduktInformation: Magnus Bengtsson

Följ stjärnduellen. Nästa film 🎥 redan i april.

se filmen på länken nedan.

https://lnkd.in/dTb4mBW3

NY DAKARSATSNING 2024

Annie Seel i helkvinnlig Dakarsatsning 2024 | Bengtsson Bil Premium Selection AB
Förberedelserna är i full gång för Annie Seel inför Dakarrallyt 2024 där hon ställer upp i ett helkvinnligt bilteam. Det blir hennes elfte start i det mytomspunna rallyt som körs 5-19 januari i Saudiarabien. Bengtsson Bil Premium Selection fortsätter stötta hennes satsning.
Samarbetet med Annie Seel inleddes redan 2021 då Annie Seel startade i Dakarrallyt med fabrikssupport. Då vann hon damklassen tillsammans med sin tyska teamkamrat Annett Fischer.

Nu när internationella motorsportförbundet FIA arbetar för att få in fler kvinnor i motorsporten och att Annie kör i Dakarrallyts enda helkvinnliga bilteam, känns det helt rätt för mig att öka engagemanget, säger Magnus Bengtsson.

– Jag var tidig med att lyfta och tillsätta kvinnor i bilbranschen redan för 20 år sedan med exempelvis kvinnliga regionchefen inom importörledet och bilförsäljare bland återförsäljare som då var mer ovanligt jämfört med idag. 

Sedan slutet 2022 jobbar Annie även som Brand Ambassador för Bengtsson Bil Premium Selection och har genomfört flera företagsevent och körutbildningar. Bland annat flera reportage, tester och provkörningar av klassiska bilar för Mercedesklubbens tidning Mercedes-Benz Journalen. 

– Dakarrallyt körs i Saudiarabien. Ett land som bara några år sedan var förbjudet för kvinnor att köra bil. Därför är det självklart att Bengtsson Bil Premium Selection vill vara med och supporta Annie Seel när hon ställer upp som enda helkvinnliga team i bilklassen, avslutar Magnus Bengtsson Info om Annie Seel Annie Seel ställer upp med helkvinnligt bilteam i Dakarrallyt. Hon startar i sitt elfte Dakarrally och är den enda svenska föraren någonsin som kört rallyt både med motorcykel och bil. 2010 blev hon kvinnlig Dakarmästarinna på motorcykel. 2022 vann hon damklassen i bil tillsammans med tyskan Annett Fischer. 2003 satte hon höjdrekord med motorcykel på Mount Everest.  Info om Dakarrallyt Dakarrallyt körs 5-19 januari i Saudiarabien. Total tävlingsträcka är 7.891 km fördelat på 13 delsträckor. Tävlingen ingår i VM för ökenrally. Webbsida: www.dakar.com
Magnus Bengtsson och Annie Seel

Pressmeddelande

Annie Seel ny Brand Ambassador för Bengtsson Bil Premium Selection AB

Bengtsson Bil Premium Selection utökar samarbetet med Annie Seel som nu blir Brand Ambassador inför hennes start i Dakarrallyt och säsongen 2023.

Annie Seel blir med start 1 december Brand Ambassador för Bengtsson Bil Premium Selection och hon knyts därmed starkare till Bengtsson Bil Premium Selection och verksamheten.

Samarbetet inleddes redan 2021 då Annie Seel startade i Dakarrallyt med ett helkvinnligt team. Då vann hon damklassen tillsammans med tyskan Annett Fischer. Nu har de åkt hela VM-säsongen tillsammans och tog en sjätteplats i VM-klassen T3. Med dessa goda resultat i bagaget fördjupas nu samarbetet.

Bengtsson Bil har tidigare genom åren anlitat Annie Seel och genomfört gemensamma event, olika föreläsningar inom bilbranschen och flera körutbildningar tillsammans. Dessutom har Annie Seel utfört testkörningar av Bengtsson Bils olika entusiastbilar vid reportage och provkörningar i Mercedesklubbens tidning Mercedes Journalen.

– Jag var tidigt ute att lyfta kvinnor i bilbranschen genom mina tidigare olika chefspositioner. Nu när internationella motorsportförbundet FIA arbetar för att få in fler kvinnor i motorsporten, känns det helt rätt för mej att öka engagemanget, säger Magnus Bengtsson.

– Dakarrallyt 2023 körs i Saudiarabien där det för bara några år sedan var förbjudet för kvinnor att köra bil. Därför är det självklart att jag vill vara med nu när Annie Seel ställer upp med ett helkvinnligt team!

Annie Seel har i flera decennier varit en kvinnlig pionjär inom motorsporten. Under 2022 vann Annie Seel i Saudiarabiens första helkvinnliga rallytävling. Efter detta har Annie Seel fortsatt att stötta Saudiska kvinnor i motorsporten och coachar även saudiska tjejen Maha Alhamali som precis börjat tävla.

I januari 2023 står hon åter på startlinjen i Yamaha X-Raid fabriksteam med tyskan Annett Fischer i Dakarrallyt. De tävlar för team X-raid i T3-klassen för specialbyggda terrängbilar.

Det känns fantastiskt att åter få förtroendet att åka i ett proffssteam i Dakarrallyt. Så mycket har hänt de senaste åren, inte minst satsningen på kvinnliga team. Mitt mål är att vi ska ta en pallplacering i vår klass, och självklart vill vi vinna prise som bästa kvinnliga team. Men den kvinnliga konkurrensen är stor numera, jag tror det blir kvinnligt deltagarrekord i år, säger Annie Seel.

Internationella motorsportförbundet har sedan flera år gjort en satsning för att få in flera kvinnor i motorsporten. Nu finns det en egen tävlingskategori för helkvinnliga team där både förare och codriver måste vara kvinnor.

Presskontakt vid frågor:
Bengtsson Bil Premium Selection AB, www.bengtssonbil.se
Magnus Bengtsson, mobil 0709-580911, mb@bengtssonbil.se

Rolls Royce Silver Spirit – Mercedes Benz W111 Coupe

FAKTA

Bengtsson Bil Premium Selection AB
Magnus Bengtsson har verkat i över 30 år inom bilbranschens alla funktioner. Både inom generalagent och som återförsäljare för flertal olika varumärken bland annat som Sverigechef och VD. Magnus är oberoende värderingsman och specialiserad på Mercedes-Benz 70-,80-,90-tals bilar. Bengtsson Bil Premium Selction köper, säljer, förmedlar och värderar bilar. Se mer på www.bengtssonbil.se

Info om Annie Seel
Annie Seel ställer upp med helkvinnligt team i Dakarrallyt 2023 som körs i Saudiarabien. Hon har deltagit i nio Dakarrallyn och är den enda svenska föraren någonsin som kört rallyt både med motorcykel och bil. 2010 blev hon Dakarmästarinna på mc. 2022 vann hon titeln som bästa helkvinnliga team i bil. Hon har som codriver även ett SM-brons i Rally Sprint SM 2021.
2003 satte hon höjdrekord med mc på Mount Everest.


Info om Dakarrallyt, Saudiarabien

Dakarrallytrallyt startar 31 december och målgång 15 januari.
Total tävlingsträcka är 8549km fördelat på 14 delsträckor.
Tävlingen ingår i VM för ökenrally.

Webbsida:
www.dakar.com

Hur ställer man in bilen över vintern?

Hösten går mot sitt slut och dags att ställa in ”pärlan” eller familjens andrabil för vintern?

Några tips från din personliga Bil-PT.

Bilen bör förvaras i torr inomhusmiljö med riktigt betong golv. Bilen kan stå kallt men att temperaturen är jämn. Hög luftfuktighet med dålig ventilation är risken stor för mögelskador och att metallen oxiderar, både på karossen och exempelvis bilens kontakter/strömbrytare. Jordgolv kommer fukt underifrån och stående i en lada är risken för råttbesök överhängande.

Lämna gärna bilrutorna lite öppna för luftcirkulation.

Andra tips vid vinterförvaring.

Tvätta bilen ordentligt. Smörj in läderklädseln, dörrlås, gångjärn mm.

Byt motorolja och filter. Gammal motorolja kan ofta innehålla slitpartiklar av metall samt kemiska slaggprodukter som kan fräta på motorns delar. När motorn står still en längre tid sjunker dessa partiklar så småningom till vevhusets botten och kan då bilda ett tjockt smutslager.

Pumpa extra mycket luft i däcken
Ett tryck på 2,8 bar brukar vara lagom för att du inte ska få ”ståplattor” i däcken. Flytta bilen ibland lite fram och tillbaka.

Underhållsladda batteriet kontinuerligt. Om din bil är nyare så att den har diverse datorer bör batteriet inte kopplas bort från resten av bilen, då är risken stor att datorerna tappar minnet.
Tanka. En metalltank bör vara full av bensin under vintern för att undvika kondens som kan orsaka rostangrepp. Kylarvätskans glykolhalt är viktig för frostskyddet men också att motorn inte ska korrodera sönder inifrån. Byt gärna kylarvätska. Kolla samtidigt spolarvätskan så det inte är bara vatten.
Om du täcker över bilen så se till att välja ett täcke som andas för att undvika att det bildas fukt under.

Det finns många åsikter om hur det är bäst att ta hand om bilens motor under vintern. En del säger att man ska låta bilen stå still, andra hävdar att man ska starta upp den några gånger i månaden. Värt att veta. Det finns inget som sliter så hårt på en motor som diverse kallstarter. Men om bilen har luftkonditionering kan det ändå vara bra att starta då och då. Detta för att förhindra att packningarna torkar och köldmedium läcker ut. Jag är av tron att starta ibland.

Om du väljer att starta bilen så låt den stå och gå och låta den bli riktigt varm. Lägg i växel och rulla lite fram och tillbaka. Kolla bilens motortemperatur och oljetryck.

Något man ofta glömmer. Kolla upp att din förvaringsplats och lås är godkända enligt din bilförsäkring. Om du förvarar din bil hos någon annan kan det vara bra att ta reda på vems försäkring som täcker om något händer.

Viktigast. Ut och njut i vår igen.
Köp din dröm, njut av investeringen 💫
www.bengtssonbil.se

Royal Swedish Automobile Club – Kungliga Automobil Klubben ( KAK )Hasse MotorsportutvecklingTidningen MotorbranschenMichael BergvallSveriges Fordonsverkstäders Förening – SFVFMagnus Bengtsson#bengtssonbilpremiumselection

Magnus Bengtsson sittande i en Mercedes Benz W111 Coupe