Bengtssonbil Blogg

Pressmeddelande

Annie Seel ny Brand Ambassador för Bengtsson Bil Premium Selection AB

Bengtsson Bil Premium Selection utökar samarbetet med Annie Seel som nu blir Brand Ambassador inför hennes start i Dakarrallyt och säsongen 2023.

Annie Seel blir med start 1 december Brand Ambassador för Bengtsson Bil Premium Selection och hon knyts därmed starkare till Bengtsson Bil Premium Selection och verksamheten.

Samarbetet inleddes redan 2021 då Annie Seel startade i Dakarrallyt med ett helkvinnligt team. Då vann hon damklassen tillsammans med tyskan Annett Fischer. Nu har de åkt hela VM-säsongen tillsammans och tog en sjätteplats i VM-klassen T3. Med dessa goda resultat i bagaget fördjupas nu samarbetet.

Bengtsson Bil har tidigare genom åren anlitat Annie Seel och genomfört gemensamma event, olika föreläsningar inom bilbranschen och flera körutbildningar tillsammans. Dessutom har Annie Seel utfört testkörningar av Bengtsson Bils olika entusiastbilar vid reportage och provkörningar i Mercedesklubbens tidning Mercedes Journalen.

– Jag var tidigt ute att lyfta kvinnor i bilbranschen genom mina tidigare olika chefspositioner. Nu när internationella motorsportförbundet FIA arbetar för att få in fler kvinnor i motorsporten, känns det helt rätt för mej att öka engagemanget, säger Magnus Bengtsson.

– Dakarrallyt 2023 körs i Saudiarabien där det för bara några år sedan var förbjudet för kvinnor att köra bil. Därför är det självklart att jag vill vara med nu när Annie Seel ställer upp med ett helkvinnligt team!

Annie Seel har i flera decennier varit en kvinnlig pionjär inom motorsporten. Under 2022 vann Annie Seel i Saudiarabiens första helkvinnliga rallytävling. Efter detta har Annie Seel fortsatt att stötta Saudiska kvinnor i motorsporten och coachar även saudiska tjejen Maha Alhamali som precis börjat tävla.

I januari 2023 står hon åter på startlinjen i Yamaha X-Raid fabriksteam med tyskan Annett Fischer i Dakarrallyt. De tävlar för team X-raid i T3-klassen för specialbyggda terrängbilar.

Det känns fantastiskt att åter få förtroendet att åka i ett proffssteam i Dakarrallyt. Så mycket har hänt de senaste åren, inte minst satsningen på kvinnliga team. Mitt mål är att vi ska ta en pallplacering i vår klass, och självklart vill vi vinna prise som bästa kvinnliga team. Men den kvinnliga konkurrensen är stor numera, jag tror det blir kvinnligt deltagarrekord i år, säger Annie Seel.

Internationella motorsportförbundet har sedan flera år gjort en satsning för att få in flera kvinnor i motorsporten. Nu finns det en egen tävlingskategori för helkvinnliga team där både förare och codriver måste vara kvinnor.

Presskontakt vid frågor:
Bengtsson Bil Premium Selection AB, www.bengtssonbil.se
Magnus Bengtsson, mobil 0709-580911, mb@bengtssonbil.se

Rolls Royce Silver Spirit – Mercedes Benz W111 Coupe

FAKTA

Bengtsson Bil Premium Selection AB
Magnus Bengtsson har verkat i över 30 år inom bilbranschens alla funktioner. Både inom generalagent och som återförsäljare för flertal olika varumärken bland annat som Sverigechef och VD. Magnus är oberoende värderingsman och specialiserad på Mercedes-Benz 70-,80-,90-tals bilar. Bengtsson Bil Premium Selction köper, säljer, förmedlar och värderar bilar. Se mer på www.bengtssonbil.se

Info om Annie Seel
Annie Seel ställer upp med helkvinnligt team i Dakarrallyt 2023 som körs i Saudiarabien. Hon har deltagit i nio Dakarrallyn och är den enda svenska föraren någonsin som kört rallyt både med motorcykel och bil. 2010 blev hon Dakarmästarinna på mc. 2022 vann hon titeln som bästa helkvinnliga team i bil. Hon har som codriver även ett SM-brons i Rally Sprint SM 2021.
2003 satte hon höjdrekord med mc på Mount Everest.


Info om Dakarrallyt, Saudiarabien

Dakarrallytrallyt startar 31 december och målgång 15 januari.
Total tävlingsträcka är 8549km fördelat på 14 delsträckor.
Tävlingen ingår i VM för ökenrally.

Webbsida:
www.dakar.com

Hur ställer man in bilen över vintern?

Hösten går mot sitt slut och dags att ställa in ”pärlan” eller familjens andrabil för vintern?

Några tips från din personliga Bil-PT.

Bilen bör förvaras i torr inomhusmiljö med riktigt betong golv. Bilen kan stå kallt men att temperaturen är jämn. Hög luftfuktighet med dålig ventilation är risken stor för mögelskador och att metallen oxiderar, både på karossen och exempelvis bilens kontakter/strömbrytare. Jordgolv kommer fukt underifrån och stående i en lada är risken för råttbesök överhängande.

Lämna gärna bilrutorna lite öppna för luftcirkulation.

Andra tips vid vinterförvaring.

Tvätta bilen ordentligt. Smörj in läderklädseln, dörrlås, gångjärn mm.

Byt motorolja och filter. Gammal motorolja kan ofta innehålla slitpartiklar av metall samt kemiska slaggprodukter som kan fräta på motorns delar. När motorn står still en längre tid sjunker dessa partiklar så småningom till vevhusets botten och kan då bilda ett tjockt smutslager.

Pumpa extra mycket luft i däcken
Ett tryck på 2,8 bar brukar vara lagom för att du inte ska få ”ståplattor” i däcken. Flytta bilen ibland lite fram och tillbaka.

Underhållsladda batteriet kontinuerligt. Om din bil är nyare så att den har diverse datorer bör batteriet inte kopplas bort från resten av bilen, då är risken stor att datorerna tappar minnet.
Tanka. En metalltank bör vara full av bensin under vintern för att undvika kondens som kan orsaka rostangrepp. Kylarvätskans glykolhalt är viktig för frostskyddet men också att motorn inte ska korrodera sönder inifrån. Byt gärna kylarvätska. Kolla samtidigt spolarvätskan så det inte är bara vatten.
Om du täcker över bilen så se till att välja ett täcke som andas för att undvika att det bildas fukt under.

Det finns många åsikter om hur det är bäst att ta hand om bilens motor under vintern. En del säger att man ska låta bilen stå still, andra hävdar att man ska starta upp den några gånger i månaden. Värt att veta. Det finns inget som sliter så hårt på en motor som diverse kallstarter. Men om bilen har luftkonditionering kan det ändå vara bra att starta då och då. Detta för att förhindra att packningarna torkar och köldmedium läcker ut. Jag är av tron att starta ibland.

Om du väljer att starta bilen så låt den stå och gå och låta den bli riktigt varm. Lägg i växel och rulla lite fram och tillbaka. Kolla bilens motortemperatur och oljetryck.

Något man ofta glömmer. Kolla upp att din förvaringsplats och lås är godkända enligt din bilförsäkring. Om du förvarar din bil hos någon annan kan det vara bra att ta reda på vems försäkring som täcker om något händer.

Viktigast. Ut och njut i vår igen.
Köp din dröm, njut av investeringen 💫
www.bengtssonbil.se

Royal Swedish Automobile Club – Kungliga Automobil Klubben ( KAK )Hasse MotorsportutvecklingTidningen MotorbranschenMichael BergvallSveriges Fordonsverkstäders Förening – SFVFMagnus Bengtsson#bengtssonbilpremiumselection

Magnus Bengtsson sittande i en Mercedes Benz W111 Coupe

Bilens dag borde vara varje dag.

Den 28 oktober är Bilens Dag. Det borde vi uppmärksamma varje dag.

Det är bilen som gör att vi kan bo i hela Sverige. Det är också bilen som gör det möjligt för städernas utbud med affärer, stormarknader att kunna sälja och köpa varor som ska transporteras hem. Tänker inte på en kaffe man tar i handen på vägen. Lika viktigt att få familjepusslet att fungerar.

Där bilen finns måste även parkeringsplatser finnas. Likaså lastzoner och gator som inte byggs sönder och görs svårframkomligt med flit.

Under förra året 2022 ökade antalet personbilar i trafik med nästan 43 000. Det betyder ca fem miljoner bilar på Sveriges vägar. Utan bilen stannar Sverige ligger mer i det än en gammal slogan.

– 85 procent av svenskarna har tillgång till minst en bil i hushållet.
– 37 procent har två bilar!
– 63 procent av svenskarna skulle ha svårare att sköta sina inköp utan bil.

Bilen gör det möjligt att hela Sverige kan leva och utvecklas. Utöver den vanliga transportbilen och familjebilen finns Entusiastbilen. En del i hela vårt kulturarv tycker jag.

Ingen tyder på att bilen kommer minska i antal – snarare tvärt om. Ut och njut.
Bilens dag. Det borde firas varje dag. 🚗
#Utanbilenstannarsverige#rörinteminparkeringsplats#motorbranschen#bilbranschen#mrfRoyal Swedish Automobile Club – Kungliga Automobil Klubben ( KAK )Pierre KjellinFordonsproffs#bengtssonbilpremiumselection

Bengtsson Bil Premium Selection AB

Rör inte min parkeringsplats.

Under den rubrik ska frågan om tillgången till parkering uppmärksammas i Royal Swedish Automobile Club – Kungliga Automobil Klubben ( KAK )

Idag inbjuden av KAK till intressant möte med politiker i frågan.

Jag själv ser bekymrat på kommande 4 års styrande i Stockholm Stadshus. Där gator blir uteserveringar, p-platser tas bort och vägar stängs av för genomfart med omvägar och köer till följd.

Parkeringen är nödvändig för fungerande städer. En levande stad kräver p-platser för folks konsumtion, företags överlevnad och övrigt familjepussel. En företagare behöver dessutom lastzoner och p-platser för kunder som ska ta sig dit.

När nya bostäder byggs måste man planera att i garage under bygga p-platser. Inte via drömmar att 1 på 10 behöver eller en plats för bildelningstjänst finns att hyra. Verkligheten ser annorlunda ut.

I den perfekta världen om 10 år när alla kör nya elbilar som tjänstebilar tar inte dom mindre plats. Dessutom alla de begagnade bilarna som drivs av bensin och diesel som körs av vanliga familjer. De uppgår idag till ca 5 miljoner bilar i Sverige. De är inte försvunna år 2030 och ska också parkera.

God tillgång till parkering är en förutsättning för att garantera människors mobilitet i hela landet. Städer och platser som vill vara attraktiva för besökare måste planera in bilen även i framåt. Ej förvånande studier visar att bilburna kunder handlar mer varor och därmed är extra viktiga för handel och annan service.

Trots detta planerar många av landets kommuner att minska antalet p-platser samtidigt som antalet bilar i antal ökar?! Det är en ekvation som jag inte ser gå ihop. Här måste bestämmande politiker våga vakna. Platser finns och går att skapa.

En bil som står parkerad släpper inte ut någonting. En bil som letar parkering i timmar körande runt runt och leta gör det.
#rörinteminparkering#kak#utanbilenstannarsverige#bengtssonbil

Experten: Så lägger du upp säljsamtalet.

Hur lägger man upp säljsamtalet så att det bygger förtroende och lojalitet hos kunden? Magnus Bengtsson och Bengtsson Bil Premium Selection blev intervjuvad i frågan och publicerades idag i Motormagasinet för dess läsare.

Med 30 års erfarenhet av att sälja nya och begagnade bilar av alla bilmärken hoppas jag att kunna delge en del bra tips.

Motormagasinet Q4 2022