NY DAKARSATSNING 2024

Annie Seel i helkvinnlig Dakarsatsning 2024 | Bengtsson Bil Premium Selection AB
Förberedelserna är i full gång för Annie Seel inför Dakarrallyt 2024 där hon ställer upp i ett helkvinnligt bilteam. Det blir hennes elfte start i det mytomspunna rallyt som körs 5-19 januari i Saudiarabien. Bengtsson Bil Premium Selection fortsätter stötta hennes satsning.
Samarbetet med Annie Seel inleddes redan 2021 då Annie Seel startade i Dakarrallyt med fabrikssupport. Då vann hon damklassen tillsammans med sin tyska teamkamrat Annett Fischer.

Nu när internationella motorsportförbundet FIA arbetar för att få in fler kvinnor i motorsporten och att Annie kör i Dakarrallyts enda helkvinnliga bilteam, känns det helt rätt för mig att öka engagemanget, säger Magnus Bengtsson.

– Jag var tidig med att lyfta och tillsätta kvinnor i bilbranschen redan för 20 år sedan med exempelvis kvinnliga regionchefen inom importörledet och bilförsäljare bland återförsäljare som då var mer ovanligt jämfört med idag. 

Sedan slutet 2022 jobbar Annie även som Brand Ambassador för Bengtsson Bil Premium Selection och har genomfört flera företagsevent och körutbildningar. Bland annat flera reportage, tester och provkörningar av klassiska bilar för Mercedesklubbens tidning Mercedes-Benz Journalen. 

– Dakarrallyt körs i Saudiarabien. Ett land som bara några år sedan var förbjudet för kvinnor att köra bil. Därför är det självklart att Bengtsson Bil Premium Selection vill vara med och supporta Annie Seel när hon ställer upp som enda helkvinnliga team i bilklassen, avslutar Magnus Bengtsson Info om Annie Seel Annie Seel ställer upp med helkvinnligt bilteam i Dakarrallyt. Hon startar i sitt elfte Dakarrally och är den enda svenska föraren någonsin som kört rallyt både med motorcykel och bil. 2010 blev hon kvinnlig Dakarmästarinna på motorcykel. 2022 vann hon damklassen i bil tillsammans med tyskan Annett Fischer. 2003 satte hon höjdrekord med motorcykel på Mount Everest.  Info om Dakarrallyt Dakarrallyt körs 5-19 januari i Saudiarabien. Total tävlingsträcka är 7.891 km fördelat på 13 delsträckor. Tävlingen ingår i VM för ökenrally. Webbsida: www.dakar.com
Magnus Bengtsson och Annie Seel

Kontakta mig