Bengtssonbil Blogg

Bilens dag borde vara varje dag.

Den 28 oktober är Bilens Dag. Det borde vi uppmärksamma varje dag.

Det är bilen som gör att vi kan bo i hela Sverige. Det är också bilen som gör det möjligt för städernas utbud med affärer, stormarknader att kunna sälja och köpa varor som ska transporteras hem. Tänker inte på en kaffe man tar i handen på vägen. Lika viktigt att få familjepusslet att fungerar.

Där bilen finns måste även parkeringsplatser finnas. Likaså lastzoner och gator som inte byggs sönder och görs svårframkomligt med flit.

Under förra året 2022 ökade antalet personbilar i trafik med nästan 43 000. Det betyder ca fem miljoner bilar på Sveriges vägar. Utan bilen stannar Sverige ligger mer i det än en gammal slogan.

– 85 procent av svenskarna har tillgång till minst en bil i hushållet.
– 37 procent har två bilar!
– 63 procent av svenskarna skulle ha svårare att sköta sina inköp utan bil.

Bilen gör det möjligt att hela Sverige kan leva och utvecklas. Utöver den vanliga transportbilen och familjebilen finns Entusiastbilen. En del i hela vårt kulturarv tycker jag.

Ingen tyder på att bilen kommer minska i antal – snarare tvärt om. Ut och njut.
Bilens dag. Det borde firas varje dag. 🚗
#Utanbilenstannarsverige#rörinteminparkeringsplats#motorbranschen#bilbranschen#mrfRoyal Swedish Automobile Club – Kungliga Automobil Klubben ( KAK )Pierre KjellinFordonsproffs#bengtssonbilpremiumselection

Bengtsson Bil Premium Selection AB

Rör inte min parkeringsplats.

Under den rubrik ska frågan om tillgången till parkering uppmärksammas i Royal Swedish Automobile Club – Kungliga Automobil Klubben ( KAK )

Idag inbjuden av KAK till intressant möte med politiker i frågan.

Jag själv ser bekymrat på kommande 4 års styrande i Stockholm Stadshus. Där gator blir uteserveringar, p-platser tas bort och vägar stängs av för genomfart med omvägar och köer till följd.

Parkeringen är nödvändig för fungerande städer. En levande stad kräver p-platser för folks konsumtion, företags överlevnad och övrigt familjepussel. En företagare behöver dessutom lastzoner och p-platser för kunder som ska ta sig dit.

När nya bostäder byggs måste man planera att i garage under bygga p-platser. Inte via drömmar att 1 på 10 behöver eller en plats för bildelningstjänst finns att hyra. Verkligheten ser annorlunda ut.

I den perfekta världen om 10 år när alla kör nya elbilar som tjänstebilar tar inte dom mindre plats. Dessutom alla de begagnade bilarna som drivs av bensin och diesel som körs av vanliga familjer. De uppgår idag till ca 5 miljoner bilar i Sverige. De är inte försvunna år 2030 och ska också parkera.

God tillgång till parkering är en förutsättning för att garantera människors mobilitet i hela landet. Städer och platser som vill vara attraktiva för besökare måste planera in bilen även i framåt. Ej förvånande studier visar att bilburna kunder handlar mer varor och därmed är extra viktiga för handel och annan service.

Trots detta planerar många av landets kommuner att minska antalet p-platser samtidigt som antalet bilar i antal ökar?! Det är en ekvation som jag inte ser gå ihop. Här måste bestämmande politiker våga vakna. Platser finns och går att skapa.

En bil som står parkerad släpper inte ut någonting. En bil som letar parkering i timmar körande runt runt och leta gör det.
#rörinteminparkering#kak#utanbilenstannarsverige#bengtssonbil

Experten: Så lägger du upp säljsamtalet.

Hur lägger man upp säljsamtalet så att det bygger förtroende och lojalitet hos kunden? Magnus Bengtsson och Bengtsson Bil Premium Selection blev intervjuvad i frågan och publicerades idag i Motormagasinet för dess läsare.

Med 30 års erfarenhet av att sälja nya och begagnade bilar av alla bilmärken hoppas jag att kunna delge en del bra tips.

Motormagasinet Q4 2022

Sweden Challenge Roadbook drive tillsammans med Kungliga Automobile klubben den 8 maj

Nu öppnar vi upp för en extra bildag.

”Sweden Challenge Roadbook Drive” söndag 8 maj i samarbete med Royal Swedish Automobile Club – Kungliga Automobil Klubben ( KAK ) .

Alla KAK,d medlemmar är välkomna och även gäster. Alltså ut och njut och testa på Roadbook körning ”in real life”

Är du inte medlem i KAK så är det inga problem, du kan bli medlem på plats!

➡️ Mer info och anmälan på denna länk:
https://lnkd.in/d9rk4tEA
P,s ett fåtal platser kvar till den 7 maj finnes.
Annie Seel#swedenchallenge#roadbookdriveMagnus Bengtsson
Tidningen MotorbranschenMotormagasinet SEMRF

Sweden Challenge roadbook drive

Sweden Challenge Roadbook Drive den 7 maj i Roslagen

Ett roligt bilkörevent skapat av kvinnliga Dakarrally profilen Annie Seel där din navigering med Roadbook och idealtid testas. Dakarrallyt är bilnavigering när det är som tuffast. Detta blir då en liten ”prova på” event där hela familjen kan vara med som co-driver.

Ett event för samverkan och bilintresse.

Jag ser möjlig och rolig utvecklingen från entusiastbilar denna gång till liknande bilengagemang framåt för helt andra klasser som exempelvis elbilar. Eller varför inte för ungdomar med A-traktorer och mopedbilar. Bästa tjänstebil?

Därför är Bengtsson Bil Premium Selection med som samarbetspartner i detta roliga och utmanande bilevenemang som Annie Seel skapat 7 maj. 🚗🏁

Klicka på bild och läs mera och hur du anmäler dig.

https://lnkd.in/e-vfx-iK

#bilbranschen#motorbranschen#bilorientering#entuisastbilar#bilvärderingRoyal Swedish Automobile Club – Kungliga Automobil Klubben ( KAK )Vi BilägareMotormagasinet SETidningen Motorbranschen