Pressmeddelande

Annie Seel ny Brand Ambassador för Bengtsson Bil Premium Selection AB

Bengtsson Bil Premium Selection utökar samarbetet med Annie Seel som nu blir Brand Ambassador inför hennes start i Dakarrallyt och säsongen 2023.

Annie Seel blir med start 1 december Brand Ambassador för Bengtsson Bil Premium Selection och hon knyts därmed starkare till Bengtsson Bil Premium Selection och verksamheten.

Samarbetet inleddes redan 2021 då Annie Seel startade i Dakarrallyt med ett helkvinnligt team. Då vann hon damklassen tillsammans med tyskan Annett Fischer. Nu har de åkt hela VM-säsongen tillsammans och tog en sjätteplats i VM-klassen T3. Med dessa goda resultat i bagaget fördjupas nu samarbetet.

Bengtsson Bil har tidigare genom åren anlitat Annie Seel och genomfört gemensamma event, olika föreläsningar inom bilbranschen och flera körutbildningar tillsammans. Dessutom har Annie Seel utfört testkörningar av Bengtsson Bils olika entusiastbilar vid reportage och provkörningar i Mercedesklubbens tidning Mercedes Journalen.

– Jag var tidigt ute att lyfta kvinnor i bilbranschen genom mina tidigare olika chefspositioner. Nu när internationella motorsportförbundet FIA arbetar för att få in fler kvinnor i motorsporten, känns det helt rätt för mej att öka engagemanget, säger Magnus Bengtsson.

– Dakarrallyt 2023 körs i Saudiarabien där det för bara några år sedan var förbjudet för kvinnor att köra bil. Därför är det självklart att jag vill vara med nu när Annie Seel ställer upp med ett helkvinnligt team!

Annie Seel har i flera decennier varit en kvinnlig pionjär inom motorsporten. Under 2022 vann Annie Seel i Saudiarabiens första helkvinnliga rallytävling. Efter detta har Annie Seel fortsatt att stötta Saudiska kvinnor i motorsporten och coachar även saudiska tjejen Maha Alhamali som precis börjat tävla.

I januari 2023 står hon åter på startlinjen i Yamaha X-Raid fabriksteam med tyskan Annett Fischer i Dakarrallyt. De tävlar för team X-raid i T3-klassen för specialbyggda terrängbilar.

Det känns fantastiskt att åter få förtroendet att åka i ett proffssteam i Dakarrallyt. Så mycket har hänt de senaste åren, inte minst satsningen på kvinnliga team. Mitt mål är att vi ska ta en pallplacering i vår klass, och självklart vill vi vinna prise som bästa kvinnliga team. Men den kvinnliga konkurrensen är stor numera, jag tror det blir kvinnligt deltagarrekord i år, säger Annie Seel.

Internationella motorsportförbundet har sedan flera år gjort en satsning för att få in flera kvinnor i motorsporten. Nu finns det en egen tävlingskategori för helkvinnliga team där både förare och codriver måste vara kvinnor.

Presskontakt vid frågor:
Bengtsson Bil Premium Selection AB, www.bengtssonbil.se
Magnus Bengtsson, mobil 0709-580911, mb@bengtssonbil.se

Rolls Royce Silver Spirit – Mercedes Benz W111 Coupe

FAKTA

Bengtsson Bil Premium Selection AB
Magnus Bengtsson har verkat i över 30 år inom bilbranschens alla funktioner. Både inom generalagent och som återförsäljare för flertal olika varumärken bland annat som Sverigechef och VD. Magnus är oberoende värderingsman och specialiserad på Mercedes-Benz 70-,80-,90-tals bilar. Bengtsson Bil Premium Selction köper, säljer, förmedlar och värderar bilar. Se mer på www.bengtssonbil.se

Info om Annie Seel
Annie Seel ställer upp med helkvinnligt team i Dakarrallyt 2023 som körs i Saudiarabien. Hon har deltagit i nio Dakarrallyn och är den enda svenska föraren någonsin som kört rallyt både med motorcykel och bil. 2010 blev hon Dakarmästarinna på mc. 2022 vann hon titeln som bästa helkvinnliga team i bil. Hon har som codriver även ett SM-brons i Rally Sprint SM 2021.
2003 satte hon höjdrekord med mc på Mount Everest.


Info om Dakarrallyt, Saudiarabien

Dakarrallytrallyt startar 31 december och målgång 15 januari.
Total tävlingsträcka är 8549km fördelat på 14 delsträckor.
Tävlingen ingår i VM för ökenrally.

Webbsida:
www.dakar.com

Kontakta mig